Keresés

Hogyan válasszunk iskolát?

A piacon jelenleg sok olyan iskolával találkozhatunk, amelyek valamilyen hosszabb-rövidebb képzést tartanak. Amikor valakiben megszületik a karrierváltás gondolata, elkezd keresgélni a neten, olvasgatja a különböző lehetőségeket, esetleg megkérdezi az ismerőseit néhány képzést tekintve.

Nincs két olyan ember, akinek 100%-ban megegyeznének az igényei. Vannak személyes preferenciák (például lehessen a kurzus mellett dolgozni, ne legyen túl drága, lehessen részletekben fizetni, …) és lennének szakmai érvek is. De miért fogalmaztam úgy, hogy lennének? Mert kezdőként, más területről érkezve valószínűleg nem tudjuk, hogy vajon melyik képzés vagy melyik iskola lehet a legjobb számunkra szakmailag. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet a döntésben.


Fontos, hogy a honlapokon található számokat reálisan kezeljük. Ha az az állítás, hogy a végzettek X%-a a képzés után IT területen elhelyezkedett, nem jelenti azt, hogy mindenkinek az adott iskola talált munkát, sőt, azt sem jelenti, hogy ha valaki például java tanfolyamon vett részt, java programozóként helyezkedett el. Érdemes ezeknek mélyebben utána járnunk.

Másik becsapós adat a partnerek száma. Szépen hangzik és jó marketing, ha egy intézménynek van sok partnere. Viszont ez még egyáltalán nem garancia, hogy az adott iskola fog tudni munkát találni a végzett hallgatónak. A partnerek nem úgy működnek, hogy akármennyi juniort felvesznek. Lehet, hogy egy iskolának van 100 partnere, de például egy tanfolyam végén közülük csak 3 cég kínál junioroknak lehetőséget. Ehhez az is hozzátartozik, hogy egyszerre sok kezdő programozót sem vesz fel egy adott cég, hiszen velük egy tapasztaltabb kollégának foglalkoznia kell. Mindig készüljünk arra, hogy magunk lábán állva találjunk munkát. Ha tisztességesen eltöltünk 6+ hónapot tanulással, nem lesz számunkra gond egy jó hely megtalálása. Ehhez viszont a tanfolyam ideje alatt tényleg tanulnunk kell.

Ne az iskolát válasszuk, hanem az oktatókat. Ha van rá lehetőség, akkor beszéljünk velük. Nem az iskola fog minket megtanítani programozni, hanem az oktató vagy mentor. Pont úgy, mint egy munkahely esetében. Munkahelyet sem szabad választani a cég hírneve alapján. Adott cégen belül is vannak jó és rossz projektek is. Ami fontos, hogy a főnök milyen. Lehet-e nála fejlődni, lehet-e rá számítani a mindennapi munkában? Fog-e segíteni vagy csak számonkér? Nem fogunk tudni tanulni olyan emberektől, akik például még alig egy éve maguk is karrierváltók voltak vagy még egyetemisták. Csak a tapasztalt emberek tudnak hiteles képet adni arról, hogy hogyan is kell egy nagyvállalati környezetben dolgozni.

Minél jobb egy képzés szakmailag, annál nagyobb esély van elhelyezkedni. Ehhez meg kell ismernünk a tematikát is. Van-e benne adatbázis, felhő, tervezés, tesztelés, backend és frontend modul, verziókezelés, CI/CD, …? A tematikában lévő kulcsszavakra érdemes rákeresni a neten, nehogy valamilyen technológia "túl elavult" legyen.


Összegezve a legfontosabb, hogy ne dőljünk be a marketingnek. Kérjük el a tematikát, kérdezzünk rá a segédanyagokra, számonkérésekre, visszajelzésekre és olyan iskolába ne menjünk, ahol az oktatóval nem lehetett pár szót váltani élőben vagy online.


5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése