Keresés

Miért ne tanulj egyedül programozni?

Sok emberben megfogalmazódik, hogy drágák a programozó képzések, és néhányan ezért úgy döntenek, hogy majd egyedül megtanulnak kódolni. Meggyőzik magukat azzal a ténnyel, hogy rengeteg videó és tutorial van az interneten, és belevágnak. Akiknek van tapasztalata vagy nagyon sok ideje, számukra tud is működni ez az elképzelés (valahogy). Megtanulni kódolni nem nehéz, csak éppen tudni kell, hogy mit kell megtanulni, mit miután kell kipróbálni és a legfontosabb, hogy hogyan kell jó kódot írni. Gányolni bárki tud, de jól megírni egy alkalmazást csak jóval kevesebben. Ha úgy döntesz, hogy egyedül mész végig az úton, a legfőbb tanácsunk, hogy legyen egy tapasztaltabb ember melletted, aki tud iránymutatást adni. Ha jó programozó szeretnél lenni, akkor szerintünk egy csoportos képzés az, ami határozottan el tud indítani Téged ezen az úton. Nézzük meg, hogy miért is állítjuk ezt.

A csoportos képzéseket általában tapasztalt oktatók vezetik, akik már pár éve a területen dolgoznak és láttak már elsőre ijesztőnek tűnő kódokat és helyzeteket. Ők rendelkeznek a “big picture”-rel, így tudják, hogy mit miután kell megtanulni. A piacot ismerve pedig azzal is tisztában vannak, hogy mely technológiák a népszerűek.

Az oktatók arra is képesek, hogy rendszeres visszajelzést adjanak arról a kódról, amit írsz. Az nagyon fontos, hogy ténylegesen tapasztalt szakemberek segítsenek. Otthon egyedül nem fogod megtudni, hogyan fejlesztenek nagyvállalati környezetben, mitől lesz egy kód jó minőségű. Sőt, ezt olyan embertől sem lehet megtanulni, aki nem rendelkezik 4-5 év tapasztalattal.

Az eddigi pontokat természetesen magántanárral is lehet teljesíteni, de a csoportos képzések a kooperációt segítik és összességében olcsóbbak, mint a magántanár lenne. A munkahelyen is csapatban kell dolgozni, ráadásul csoportban jobban megy a tudásmegosztás is. Csak képzeld el, hogy vitatkozol valakivel egy adott témakörről. Bármi is legyen a vita lezárása, mindkét fél gazdagodik extra nézőpontokkal. Erre persze lehet azt mondani, hogy ha egyedül megyünk, gyorsabbak vagyunk, de csoportban mindig sikeresebbek vagyunk, még ha lassabbak is. A csoportban az emberek egymást is motiválják, így az alapok elsajátítása könnyebben megy. A képzések abban is segítenek, hogy egy rendszerezett tudást adjanak át, amire később biztos alapként lehet épiteni. Hiszen a tanulás nem ér véget a képzéssel.

Összességében mindig azt tartsátok szem előtt, hogy legyen valaki, aki tud segíteni a tanulásban, megválaszolja a kérdéseiteket.

15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése